Thursday, 12 January 2012

Tutorial : Cara Meletakkan Icon Cute Dalam Fibox

Assalamualaikum

hye3..hari ni apple rasa rajin pulakk mau buat tutorial..korang mesti mau jugak kan fibox korang ada smiley2 yang kiut miut kan..macam kat cbok apple tu..(apple lum tukar lagi guna fibox..em,nantilar kan..hehehe..)okey,fibox pun boleh jugak tau..mau tahu bagaimana caranya mau letak icon tu?mari ikut step di bawah niiii :face26:

STEP 1 : Korang Log In dulu kat fibox korang and akan jadi macam dibawah ni



:119: Ok,korang nampak kan Setting tu??klik ok..

STEP 2 : Bila sudah tekan setting tu,ia akan jadi macam gambar dibawah ni pulak lagi


:119: korang klik pulak pada bahagian smiley

STEP 3 : Akan jadi lagi macam gambar di bawah niii




:119: 1. korang tukar pada custom

:119: 2. korang letak la simbol apa yang korang nak mcm nii :0 :) :( bla,bla,bla...

:119: 3. Letak URL ICON/GAMBAR yang korang nak letak kat fibox korang


:119: 4. yang add smiley tu plak korang boleh tekan berapa banyak korang suka mau letak smiley kat fiibox korang


STEP 4 : Done! korang boleh lar save..korang tengokla hasilnya..:)


Selamat Mencuba! :face69:

2 comments:

rishah said...

tq , tq , tq !!! :DD

Asilah Syiela said...

thanx yaw ! :)

Copyright By ✿apple pearl✿